Skoler

fre, 15-06-2018 14:30

Folkeskolereformen lægger op til et tættere samarbejde mellem folkeskole og biblioteker. Bibliotekerne er til for alle, og alle børn bør vide, at de her har adgang til et sted, der byder på både læring og oplevelse.

Helsingør Bibliotekerne har oprettet en ny afdeling: Afdeling Læring, der har som overordnet mål at etablere partnerskaber med skoler og institutioner i Helsingør kommune.

 I 2017 har vi skudt et 3-årigt projekt i gang, med det formål at udvikle bibliotekets læringstilbud, så de får en højere kvalitet og tydelige læringsmål samt etablere et fast samarbejde med skolerne.

Søger test-klasser
I øjeblikket arbejder vi på at udvikle undervisningstilbud i to kategorier til mellemtrinnet:

  1. Generel biblioteksorientering:

    Gennem forskellige aktiviteter vil klassen få viden om bibliotekets forskellige materialetyper og hvor på biblioteket de kan findes.

    Aktiviteterne lægger op til gruppearbejde, som udfordrer eleverne i selv at finde, udvælge og vurdere forskellige materialer, både i forhold til genrer, titler og indhold.

  2. Informationssøgning, elever lærer at navigere og sortere i information.

Vi søger lige nu interesserede test- klasser til begge tilbud: Så, hvis du er lærer i en 4.-6. klasse og synes det lyder interessant, så kontakt biblioteket og aftal nærmere.

Ønsker og ideer til biblioteksbesøg
Vi er også meget interesserede i at høre, hvis I har andre ønsker eller idéer til biblioteksbesøg eller undervisning. Dette gælder for alle lærere for 0.-9. klasse.

Kontaktoplysninger
Du kan ringe eller skrive til Lotte Sandgrav, som er projektleder på skoleprojektet:

Mail: lsa66@helsbib.dk 
Tlf.nr.: 25 31 26 32

Eller du kan kontakte dit lokale bibliotek eller blot møde op på biblioteket og snakke med bibliotekarerne

Få et institutionslånerkort – skoler har særlige lånefordele
I kan låne alle materialerne i vores store samling med særlige fordele. Alle ansatte på skolen kan få oprettet et institutionslånerkort. Blanket fås på biblioteket eller her på hjemmesiden. Som institution betaler I ikke gebyr for bøger, der afleveres for sent, og I må låne materialerne længere tid end normalt.

I kan også udstille
Hvis en skole eller klasse har særlige projekter, som man kunne tænke sig at vise frem, så kontakt os. Så kan vi måske udstille tingene og arrangere presse og fernisering. Kontakt Lotte Sandgrav - se kontaktoplysninger længere oppe på siden.

På samme Hammel kataloger
På Samme Hammel – Helsingør, skoleåret 2018/19
På Samme Hammel – Espergærde, skoleåret 2018/19