E-bøger til begynderlæsere

29.03.23
Hvis dit barn går i 0.-2. klasse og lige har fået godt tag på læsning, så læs videre.

Det kræver en stak bøger at tilfredsstille begynderlæserens behov. Men med e-bøger kan du nemt finde masser af bøger online, selv de helt tynde.
Hvis har du en smartphone, er du få klik fra en masse online bøger.

Læs mere om 'eReolen GO!' i artiklen 'eReolen GO!'.

Sådan finder du begynderbøger på eReolen Go

Her kommer et vigtigt fif: For at finde begynderbøger efter lixtal på eReolen Go, skal du blot skrive søgekoden: ”facet.type=ebog and (ix=5)” i søgefeltet. Hvis du vil søge på et andet lixtal, skal du blot skifte tallet ud. I billedet nedenfor er der et eksempel på en søgning efter bøger med lixtal 4.

'Ekstra titler'

Vi er ikke færdige med de gode fif endnu. På eReolen Go findes bøger, der hedder ”ekstra titler”, som ikke tæller med i din lånekvote. Der er nemlig en bestemt kvote for antal e-bøger og lydbøger, du kan låne hver måned.

 

Når du har søgt på bøgerne, kan du gå ind i ”filtrér” og slå knappen ”vis kun ekstra titler” til. Husk at slå knappen fra igen, hvis du gerne vil se alt, du kan låne. Det er især en fordel at låne begynderbøger på denne måde, fordi en begynderbog kan være hurtig at læse. I billedet nedenfor kan du se, hvordan du slår funktionen til.

Oversigt over lixtal og let fordelt på alderstrin

Er du i tvivl om, hvordan det lige er med lixtal, kan du se oversigten her. Du skal være opmærksom på, at alle børn er forskellige, og det gælder også, når de skal lære at læse.

Klassetrin Lixtal Let
0. klasse 2 - 5 5 - 11
1. klasse 5 - 10 11 - 17
2. klasse 10 - 15 17 - 21

 

Vi ønsker jer god læsestart.