Børn

Fortællerskoven

Sammenplantning
Fortælleskoven er plantet af forfatter Kim Fupz Aakeson og tegner Jørn Villumsen i samarbejde med bibliotekerne i Albertslund, Frederiksberg og Helsingør, arkitekt Kasper Lyneborg fra Kronværket, og med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen.

Kom og gå på oplevelse i Fortælleskovens fantastiske verden

Børn Af: Biblioteket 17. Apr 2018 0 kommentarer
I Fortælleskoven kan man gå på eventyr mellem træerne, bevæge sig gennem ord og fortællinger, mens man lytter til historier og møder den mørke og den lyse skov.

Fortælleskovens fantastiske verden

For første gang nogensinde er der vokset en Fortælleskov frem på dansk jord. Her kan børn i alderen 5-11 år bevæge sig frit blandt findeord, farevildelser og fantastiske fortællinger.

Fortælleskoven er en helt ny fortælleform, der understøtter folkeskolens læringsmål i både dansk og naturfag.

”Børnene, der begiver sig ind mellem træerne, vil se, lytte og bevæge sig gennem ord og fortællinger, de vil møde skovens lyse side og mørke side, og de vil møde sjove overraskelser i både skovbund og trækroner. Undervejs vil skoven understøtte folkeskolens læringsmål i både dansk og naturfag.”  
Citat: Majken Jørgensen, projektleder, Fortælleskoven

Kim Fupz Aakeson

”Nogle gange kan man ikke se historien for bare ord.
Nogle gange kan man ikke finde på noget som helst.
Nogle gange hænger ordene ikke på træerne.

Men i Fortælleskoven gør de, man kan plukke dem eller lade dem være, man kan gå på opdagelse mellem træerne, snuse noget op måske, rode i skovbunden, se hvad der gemmer sig i krattet, dagdrømme, man kan skrive lige, hvad man vil, og fare lisså vild det skal være.”

Citat: Kim Fupz Aakeson, forfatter og medinitiativtager til Fortælleskoven

I disse dage spirer det i kælderen på Biblioteket Kulturværftet. Manden med de grønne fingre er udstillingstekniker Jan Willemoes Jensen.  ”Fortælleskoven er den største udfordring, jeg er blevet stillet over for, på grund af den meget høje detaljeringsgrad. Samtidig har vi stor fokus på sikkerheden, så børnene kan færdes trygt i skoven,” fortæller han.

Fra idé til virkelighed. I Fortælleskoven vokser der træer, der aldrig tidligere er set i danske skove. Træerne er fantaseret af tegner Jørn Villumsen og snedkereret af Jan Willemoes Jensen fra bibliotekerne i Helsingør. 

  

Har du nogensinde mødt en grøntrutter? Eller hørt dens besynderlige trut? Hvis du er heldig, så møder du den blandt skovsnasket i Fortælleskoven. Modellen bag modellen er – så vidt vides – projektleder Majken Jørgensen.

 

Skovrejsning den 20. april

Skovrejsningen foregår fredag klokken 10.30 og vil blive markeret med åbningstaler af forfatter Kim Fupz Aakeson, formand for Kultur- og Turismeudvalget, 1. viceborgmester i Helsingør, Henrik Møller, og bibliotekschef Søren Mørk Petersen, Helsingør Kommunes Biblioteker.

Fra fredag den 20. april og helt frem til 1. juli kan man færdes i skoven på Biblioteket Kulturværftet. Herefter vil den blive genplantet i Albertslund og på Frederiksberg.

Tilføj kommentar