Go’morgen Helsingør – Nyhedssnak

Velkommen til ”Go’morgen Helsingør – Nyhedssnak”

Go’morgen Helsingør – Nyhedssnak Af: Biblioteket 22. Feb 2018 0 kommentarer
Nyhedssnak, gratis kaffe og croissanter. Vi byder på en hyggelig og spændende snak om ugens nyheder. Næste og sidste gang er fredag d. 4. maj, hvor ugens morgenvært er Kirsten Evald Grønbech, sognepræst. Sankt Mariæ Sogn, Helsingør. Husk, at vi mødes kl. 8.45.

Otte fredage i løbet af foråret åbner det morgenstille Biblioteket Kulturværftet dørene til en hyggelig og uformel nyhedssnak. Alle er velkomne.

Forskellige morgenværter vil reflektere over den seneste uges nyheder, set fra hver deres perspektiv. Og der vil være rig mulighed for spørgsmål, debat og samtale.

”Go’morgen Helsingør – Nyhedssnak” er et helt nyt samarbejde mellem Helsingør Dagblad og Helsingør Kommunes Biblioteker. Det hele foregår i ”Horisonten”, som faste avislæsere på biblioteket allerede kender.

Inspiration og perspektiv
”Dette er – ikke mindst – et arrangement for vores mange faste avislæsere og en måde at skabe samtale på, både med dem og imellem dem.  Mange avislæsere kommer, når vi åbner klokken 10.00. Vi håber, at de har lyst til at komme en time tidligere og få en hyggelig og spændende morgen med kaffe, croissanter og en snak om ugens nyheder”, fortæller bibliotekschef Søren Mørk Petersen. Han fortsætter:

”Man er ofte tilbøjelig til at læse nyheder på samme måde, lede efter det samme stof, læse de samme aviser – vi håber at kunne inspirere til at læse flere eller andre aviser, og at læse andre historier, end man plejer.”

Vigtigt med debat
Dorthe Carlsen, som er ansvarshavende chefredaktør og administrerende direktør på Helsingør Dagblad, siger:

”Som lokalt dagblad har vi en særlig rolle i forhold til at facilitere den gode og lødige debat. Det vil vi gøre rigtigt meget for. Jeg håber, at morgengæsterne vil opleve en nuanceret debat om de nyheder, de bliver præsenteret for, og den måde medierne arbejder på. Personligt ser jeg desuden frem til at blive klogere på, hvordan borgerne modtager de historier, som vi medier arbejder med.”

Morgenværterne
Morgenværterne har alle tilknytning til Helsingør Kommune. De vil først fortælle kort om sig selv, og dernæst kigge tilbage på ugens nyheder ud fra et personligt perspektiv. Hvad tænker for eksempel politidirektøren om de nyheder, vi alle har bidt mærke i – eller som vi ikke har bemærket? Og hvordan ser formanden for FC Helsingør på ugens begivenheder? 


Sådan gør du:

Kl. 8:45

Mød op i receptionen på Kulturværftet senest kl. 8.45. Her bliver du og de øvrige gæster hentet, og går sammen med personalet op i Horisonten på 3. sal (biblioteket er endnu ikke åbent).

Man skal ikke tilmelde sig på forhånd.

Program:

Kl. 8:45 – 9.00: Ankomst. Gratis kaffe, vand og croissanter.
Kl. 9.00 – 09:59: Morgenværten præsenterer sig selv og sætter fokus på udvalgte nyheder.
Der vil være plads til samtale, spørgsmål og debat.
Kl. 9.59: Tak for i dag. 
Kl. 10:00: Biblioteket åbner

De friske morgenværter:

4. maj: Kirsten Evald Grønbech, sognepræst. Sankt Mariæ Sogn, Helsingør.

20. april: Vibeke Nørly, centerchef for Espergærde Centret, forfatter, foredragsholder, karrierådgiver og meget mere.

13. april: Martin Deichmann, kommunikationschef i Helsingør Kommune.

6. april: Aslak Gottlieb,  tidligere folkeskolelærer i Espergærde, selvstændig projektmager, ideudvikler og meget mere.

23. marts: Lotte Lund, journalist og forfatter mm., modtager af Politikens Hørup Pris og Kristian Dahls Mindelegat. Skriver sammen med Anja Dalgaard-Nielsen, modtager af Rosenkjærprisen og bl.a. tidligere chef i PET, på en bog om bekæmpelse af terror.

16. marts: Finn Moseholm, formand for FC Helsingør, formand for DBU Sjællands disciplinærinstans, bestyrelsesmedlem i Helsingør Elite Akademi (HEA), i Elite 3000 fodbold ApS og Helsingør Eliteudvalg, medstifter af Frivilligbank Helsingør mm. 

9. marts: Mads Birch, konstitueret redaktør, Helsingør Dagblad. Erfaren produktions- og projektleder i mediebranchen. Indehaver af Basta Medier.

2. marts: Bent Isager-Nielsen, fhv. drabschef ved Rejseholdet, kvalitets- og driftschef, politiinspektør ved Nordsjællands Politi mm.  Forfatter til bøgerne "Man jager et bæst og fanger et Menneske" (2008) og "Efterforskerne" (2012).

Tilføj kommentar