Maleri af kvinder, der sidder ved et skrivebord med ryggen til.
Vilh. Hammershøi: "Stue i Strandgade med solskin på gulvet". SMKs billedsamling

Læseklub: Stille eksistenser

13.06.23
Hvad foregår der bag hjemmets mure? Hvem er de stille og tit usynlige personer, som vi møder på gaden, ser i et vindue eller ….

I denne læseklub kigger vi ind hos både unge og gamle, mænd og kvinder og vi har også en enkelt klassiker med.

Læseklubben foregår seks onsdage fra september 2023 - marts 2024 kl. 16-17.30 på Hornbæk Bibliotek.

Tovholder: Bibliotekar Lisbeth Jensen.

13. september 2023: Herman Bang: Ved vejen

Skildring af en stationsforstanderindes korte og bittersøde kærlighedsoplevelse i en lille stationsby i slutningen af 1800-tallet.

18. oktober 2023: E. L. Doctorow : Homer & Langley

Homer & Langley' er E.L. Doctorows genfortælling om de to excentriske Collyer-brødre, der var berygtede og sygelige samlere af alt mellem himmel og jord.

22. november 2023: Rune Christiansen: Ensomheden i Lydia Ernemans liv

Den unge, svenske dyrlæge Lydia Erneman bor og arbejder i Norge, et stilfærdigt hverdagsliv, hvor hun er tilfreds med at være alene men møder ensomheden i forskellige afskygninger.

10. januar 2024: Katrine Marie Guldager: Birgithe med th

Birgithe, mor til tre og desillusioneret folkeskolelærer, mister sin mor og skal tømme hendes hus. Sorgen ripper op i fortiden og sårene fra ungdommen, hvor faren forlod familien, og Birgithe skulle være den voksne.

28. februar 2024: Gerbrand Bakker: Ovenpå er der stille

Helmer er ungkarl og passer familielandbruget og sin døende far, selv om han var i gang med en akademisk karriere, der brat blev afbrudt, da tvillingebroderen Henk døde ved et trafikuheld.

20. marts 2024: Kjersti Annesdatter Skomsvold: Jo hurtigere jeg går

Matea er en gammel dame, som hele sit liv har været bange for at møde andre mennesker. Nu nærmer hun sig døden og er bange for at dø uden at nogen levende ved, at hun har levet. Hun gør nogle bizarre krumspring for at komme i kontakt med andre inden hun dør. En alvorsfuld og humoristisk roman om angsten for livet og døden.

 

Materialer